Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Μ.Ε.Σ. Άκρης, το φετινό "Αντάμωμα", ο "δήμαρχος" και άλλες ιστορίες...


Φίλοι, πατριώτες ("εφ' όπλου λόγχη" που 'λεγε κι ο Τζιμάκος!) γεια και χαρά σας!
Λοιπόν, καταρχήν το Αντάμωμα είναι στις 13-8-2010 (φίλε Νίκο) για να μη μπερδευόμαστε.
Για τα υπόλοιπα τώρα:
1. Χορηγίες, ενισχύσεις, οικονομικές βοήθειες..., όχι ότι δεν τις χρειαζόμαστε αλλά έτσι, να μας λείπουν!
2. Το νυν (...και εσαεί) δήμαρχο οι συγχωριανοί μας τον έκριναν (και τον κατέκριναν, ακόμα και οι φανατικοί υποστηρικτές του). Ειδικά μετά το θέμα των ανεμογεννητριών τον πήρανε χαμπάρι όλοι (εκτός απ' τους αμετανόητους που ξεγελιούνται με 3 κιλά ρύζι κι άλλα τόσα μακαρόνια!). Τώρα ας τον κρίνει κι η Ιστορία!
3. Όσο για το χαρακτηρισμό του για τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου, εδώ… γελάμε! Μαθήματα δημοκρατίας από κάτι τύπους που δεν ξέρουν καν τη σημασία της λέξης και δεν την εφάρμοσαν ποτέ στη (δημόσια τουλάχιστον) ζωή τους δεν είναι δυνατόν να τα πάρουμε στα σοβαρά!!!
Πάντως, σε λίγο, τελειώνουν τα ψέμματα. Τέσσερις μήνες έμειναν (είναι μεγάλο διάστημα λέτε για τις τελευταίες "αρπαχτές";) και game over!
4. Η κατάσταση τώρα στον καινούριο (διευρυμένο) δήμο Ελασσόνας (όποιος και να 'ναι ο νέος δήμαρχος) χειρότερα αποκλείεται να είναι! Περισσότερη σημασία θα μας δώσουν ως 53ο (έστω) δημοτικό διαμέρισμα απ' ότι ως 3ο που ήμασταν ως τώρα!
Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια ζωτικής σημασίας θέματα (επισκευή των αιθουσών του σχολείου μας και αξιοποίησή του, δημιουργία αναψυκτηρίου πέριξ ή εντός της πλατείας, δημιουργία ενός μικρού πάρκου αναψυχής σε τοποθεσία έξω από το χωριό) θα συννενοηθούμε!
Αυτά, προς το παρόν!

Υ.Γ. Μια παράκληση προς τα νεότερα μέλη και γενικότερα τους νέους και τις νέες του χωριού μας (τους κάτω των 30): αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίνεται μέσα από το Σύλλογο για δραστηριοποίηση στα κοινά του τόπου μας και για κοινωνική προσφορά στους ανθρώπους του! Κοινοποιείστε τις ιδέες σας και τις απόψεις σας για οτιδήποτε αφορά τον τόπο μας και μοιραστείτε τις με ανθρώπους που, πιστέψτε με, σας συνδέουν πάρα πολλά!
'Ολοι μας ίσως περάσαμε από τέτοια φάση (σνομπισμού, ωχαδερφισμού, αδιαφορίας για το χωριό) αλλά μεγαλώντας νιώσαμε κάποια στιγμή οι ρίζες να μας τραβούν πίσω στον τόπο που γεννηθήκαμε ή καταγόμαστε!
Ένας σύλλογος είναι ζωντανός οργανισμός και ως τέτοιος χρειάζεται ανανέωση και "νέο αίμα", που εσείς πρέπει να δώσετε! Τα παιδιά που ασχολούνται σήμερα κάποια στιγμή θα βαρεθούν, θα κουραστούν, θα αφιερωθούν σε κάτι άλλο και θα τα παρατήσουν! Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει διάδοχη κατάσταση για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, λάθη που κάναμε κι εμείς...
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα!

3 σχόλια:

  1. Αμφιβάλλω αν βλέπει πέρα από το δικό του, Νίκο!
    (Άντε, να "ζαρίζ'(ει)" λίγο μέχρι το Λουτρό, λόγω ιδεολογικής συγγέννειας!)
    Υ.Γ. Είναι τόσο περίπλοκη η δημοσίευση σχολίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή